Demonstraties goed bezocht

Velddemo's grondbewerking en mechanische onkruidbestrijding


Delphy heeft in samenwerking met SPNA in de maanden juni en juli drie regionale velddemonstraties in Noord-Nederland georganiseerd. De provincie Groningen maakte deze demo’s mogelijk met als doel om ondernemers in hun eigen regio kennis te laten maken met de mogelijkheden van mechanische onkruidbestrijding, innovaties op dit gebied te laten zien en discussie in het veld te hebben over praktische aandachtspunten.

Tijdens de demonstraties waren verschillende machines werkend te zien, zoals bijvoorbeeld vals zaaibedbereiding, thermisch branden, schoffelen, eggen en diverse extra uitrusting voor bestrijding in de rij. 

 

Tijdens de Open Dag op proefboerderij de Kollumerwaard was een aantal boeiende innovaties te zien zoals de camera gestuurde IC light van Steketee, een zelfrijdende trekker 'Greenbot' en de Paulsen intrawieder uit Denemarken. Zeker tweehonderd ondernemers, zowel biologische als gangbaar, hebben een kijkje genomen. Zij werden bevestigd in het beeld dat mechanische onkruidbestrijding een snelle innovatie doormaakt en met het wegvallen van diverse onkruidbestrijdingsmiddelen ook in de gangbare teelt een serieuze optie is.