Excursie: ‘tweede tak’ naast de landbouw

Voor sommige (biologische) boeren kan het opstarten van een ‘tweede tak’ naast de landbouw interessant  zijn. We noemen dit ‘verbrede landbouw' of 'multifunctionele landbouw'. Een tweede tak zorgt vaak voor een welkome aanvulling op de inkomsten. Zo kennen we de volgende categorieën: recreatie, zorg, agrarische kinderopvang, natuurbeheer, de verkoop van (streek)producten in boerderijwinkels, teelt van alternatieve gewassen of bio-energie.

Belangstelling? Geef u op!
Soms is het mogelijk om van de neventak de hoofdinkomstenbron te maken. Door een open houding scoort biologische landbouw sterk op verbinding. Een eigenschap die prima past bij een tweede tak. In het kader van het project Biologische landbouw organiseert de provincie Groningen in het najaar van 2018 voor geïnteresseerde ondernemers een excursie naar verbrede bedrijven. De bijeenkomst is gratis te bezoeken. Wel vragen we u om u aan te melden.

Heeft u belangstelling? Vul dan het formulier hieronder in. U kunt daarbij aangeven naar welke categorie van een tweede tak uw interesse uitgaat. Zo kunnen we een programma op maat aanbieden. Daarnaast kunnen we een 'quick scan' uitvoeren waarmee u snel een beeld krijgt of verbreding bij u en uw bedrijf past.

  

Ja, ik meld me aan voor de excursie 'Verbreding'

Ik laat me graag informeren over de mogelijkheden van een 'tweede tak' naast de landbouw. Aan de excursie zijn geen kosten verbonden.