Provincie draagt bij aan training strokenteelt voor akkerbouwers

Wageningen University & Research (WUR) biedt een innovatietraining strokenteelt aan voor akkerbouwers. Strokenteelt betekent om de paar meter een ander gewas. Door deze afwisseling van gewassen ontstaat meer biodiversiteit. Dit zorgt voor een stabielere opbrengst en biedt een leefomgeving voor natuurlijke vijanden van ziektes en plagen. 
Aanmelden kan tot uiterlijk 6 september, de cursus start op 11 september.

 

De Masterclass kost 400 euro (+ 21% BTW). De provincie Groningen ondersteunt met een vergoeding van de cursuskosten van 50 procent. Er is budget voor maximaal 10 deelnemers, dus wie het eerst komt wie het eerst maalt. 


Aanmelden
Ga voor informatie en aanmelden naar: https://bioacademy.nl/nl/aanbod/innovatietraining-strokenteelt-192/ De WUR regelt de vergoeding. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Peter Roelfsema, projectleider natuur-inclusieve landbouw van de provincie Groningen, 06 - 53 96 33 67.


Landbouw toekomstbestendig
De provincie stelt deze bijdrage beschikbaar omdat deze cursus goed past in onze doelstellingen voor natuur-inclusieve landbouw. Een landbouw die economisch rendabel is en die bijdraagt aan herstel van biodiversiteit en kwaliteit van landschap.