Veel belangstelling voor veldbezoeken in zomermaanden

De veldbezoeken die de provincie Groningen tijdens de zomermaanden heeft, konden op veel belangstelling rekenen. Vanaf juni (toen beperkte bijeenkomsten weer mogelijk waren) zijn er drie akkerbouw-studiegroepen in totaal acht keer het veld in geweest (bijj onder meer de ondernemers Henk Smith en Kees Sijbenga). De grote opkomst laat zien dat de bijeenkomsten als zeer waardevol worden ervaren. 

Positief beeld

Naast het bekijken van de stand van de gewassen, zijn er tijdens de rondgang veel vragen gesteld over zaaibedbereiding, onkruidbestrijding en de gebruikte mechanisatie. Ondanks de natte start van het seizoen, en later de warmte en droogte, is het algemene beeld positief. 

Teelten

De startende biologische telers hebben laten zien dat ze, met hard werken, de verschillende teelten al aardig in de vingers krijgen. De open sfeer en de collegiale manier van kennis delen in de groepen helpt hier enorm bij. Tijdens de winterbijeenkomsten gaan we op basis van de belangstelling van de groepen een aantal onderwerpen verder uitdiepen.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan saldoberekeningen en het aanpakken van probleemonkruiden.