Opnieuw subsidie biologische landbouw Groningen

In november 2018 stelt de provincie Groningen opnieuw subsidie beschikbaar voor biologische landbouw. Heeft u plannen om te investeren in biologische landbouw of veeteelt? Dan kunt u een bijdrage aanvragen. Hierbij kunt u denken aan een investering in: mechanische onkruidbestrijding, zaaimachines, machines voor verwerking van krachtvoer, machines voor de hopteelt, machines voor het verwerken en verpakken van agrarische producten en investeringen in machines om te kunnen werken met rijpaden. De definitieve lijst met investeringen die in aanmerking komen voor subsidie is bijna klaar, maar moet nog goedgekeurd worden door Gedeputeerde Staten. Zodra de lijst definitief is, wordt deze openbaar gemaakt. 

De subsidieregeling is qua opzet vergelijkbaar met de vorige openstelling voor biologische landbouw. Dat betekent dat voor de subsidie geldt dat u nu wel alvast mag beginnen met het aanvragen van offertes, maar nog geen verplichting mag aangaan. Op sommige machines zit een lange levertijd, dus dan kan het handig zijn om alvast te beginnen met het opvragen van offertes. Er is deze keer in totaal 1,5 miljoen euro beschikbaar. U moet zelf 60% van de investering betalen, de overige 40% kan worden bijgedragen door de provincie Groningen. Er geldt een minimaal bedrag van € 10.000 euro subsidie en een maximum van € 100.000 euro. 

 

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Ramon Klaassens van de provincie Groningen (r.klaassens@provinciegroningen.nl of 06 - 22 31 18 93)