Agenda

Regelmatig worden er evenementen georganiseerd rondom biologisch boeren, zoals voorlichtingsbijeenkomsten, demonstraties en excursies. 

Onderwerp: kan biologische landbouw de wereld voeden
Datum: dinsdag 6 december
Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Locatie: SPNA Kollumerwaard, Hooge Zuidwal 1 Munnekezijl
Taal: Engels, vertaling mogelijk
Organisatie: Biowad (de vereniging van biologische boeren in het waddengebied)

Op dinsdag 6 december geeft Prof. dr. Ir. Pablo Tittonell een lezing. Deze interessante spreker houdt zich op mondiaal niveau zich bezig met de ecologie en landbouw. Benieuwd welke ideeën hij heeft over de kansen (en bedreigingen) voor ons gebied? U bent van harte welkom om naar zijn verhaal te luisteren en vragen te stellen!

Over de spreker
Prof. dr. Ir. Pablo Tittonell is voorzitter van de onderzoeksgroep Farming Systems Ecology van de Universiteit Wageningen. Daarnaast is Tittonell gastdocent bij de Universiteit van Montpellier en de Nationale Universiteit van Lomas de Zamora in Buenos Aires. Ook is hij verbonden aan Rijksuniversiteit Groningen. Tittonell zit in het bestuur van het Africa Conservation Tillage Netwerk (ACT), een pan-Afrikaanse not-for-profit organisatie die verschillende partijen bij elkaar brengt met als doel de landouwproductiviteit te verbeteren met duurzaam gebruik van land en water.

Tittonell studeerde ecologie en landbouw aan de Universiteit van Montpellier. Daarna behaalde hij zijn Phd aan de Universiteit Wageningen, waar hij onderzoek deed naar de ecologie van de productie en bescherming van natuurlijk hulpbronnen.

In zijn oratie als hoogleraar stelt Tittonell dat de huidige, intensieve landbouw niet de wereldbevolking kan blijven voeden in de toekomst. Er zijn radicale veranderingen nodig. De wereldvoedselproductie moet op een duurzame manier worden verhoogd, waarbij we slim gebruik moeten maken van de mogelijkheden van de natuurlijke functies van het ecosysteem.

De Biokennisweek is de online en live ontmoetingsplek voor ondernemers die hun bedrijf verder willen brengen met biokennis en inspiratie. Bionext brengt alle schakels van de biologische sector bij elkaar voor een interactief programma. Thema's die aan bod komen zijn marktgroei, innovatie & kwaliteitsontwikkeling van biologisch en nieuwe biologische wetgeving. 

De eerste twee dagen zijn gericht op online kennis delen tijdens een inspirerend webinarprogramma. De twee dagen erna komt de biologisch sector én geïnteresseerden in duurzamer ondernemen samen op de Biobeurs in de Brabanthallen in Den Bosch

Bekijk de website van biokennisweek voor meer informatie. 

Biofach is ’s werelds grootste vakbeurs op het gebied van biologische productie, met een beurs en een congres met veel info over marktontwikkelingen. 

The organic trade meets at the organic exhibition in Nuremberg from 14 - 17 February 2023.

Organic is more than a label or certification: organic stands for quality and conviction – for the responsible use of nature’s resources. BIOFACH in the Exhibition Centre Nuremberg is the place where people share their passionate interest in organic food, get to know each other and exchange views, and this since 1990.

The perfect opportunity for visiting professionals to meet organic producers from the organic market and be inspired by the sector’s latest trends. Enter the world of organic products and taste, too – into organic.

Bekijk de website van biofach voor meer informatie. 

Contact opnemen

Wilt u zich aanmelden voor één van de webinars of heeft u vragen? Neem dan contact op met de organisatoren!