Agenda

Regelmatig worden er evenementen georganiseerd rondom biologisch boeren, zoals voorlichtingsbijeenkomsten, demonstraties en excursies. 

Datum:               woensdag 25 januari a.s.
Tijd:                    20.00 - 21.30 uur
Locatie:              via de link op www.provinciegroningen.nl/nplg
Informatie:        de startnotitie vindt u op www.provinciegroningen.nl/tlg

De provincie Groningen wil de komende maanden met de omgeving in gesprek over de toekomst van het landelijk gebied. De provincies hebben de taak om voor 1 juli voor de opgaven voor natuur (stikstof), water en klimaat een gebiedsplan aan te leveren bij het rijk. Hoe gaat de provincie hier mee om? Op welke manier kunnen de landbouw en andere sectoren, medeoverheden en inwoners hierover mee praten?  Wat zijn de opgaven en welke mogelijkheden zijn er? Dat staat beschreven in de startnotitie Transitie Landelijk Gebied en daarover gaat de digitale informatiebijeenkomst die de provincie organiseert op woensdag 25 januari.

Het wordt een gesprek aan tafel met onder anderen de gedeputeerden Johan Hamster en Melissa van Hoorn van de provincie, Jan-Willem Lobeek, directeur van de Natuur en Milieufederatie en Jarno Rietema, voorzitter van het Gronings Agrarisch Jongeren Kontakt. Ook worden er live vragen beantwoord die u als deelnemer via de chat kunt stellen.

De Biokennisweek is de online en live ontmoetingsplek voor ondernemers die hun bedrijf verder willen brengen met biokennis en inspiratie. Bionext brengt alle schakels van de biologische sector bij elkaar voor een interactief programma. Thema's die aan bod komen zijn marktgroei, innovatie & kwaliteitsontwikkeling van biologisch en nieuwe biologische wetgeving. 

De eerste twee dagen zijn gericht op online kennis delen tijdens een inspirerend webinarprogramma. De twee dagen erna komt de biologisch sector én geïnteresseerden in duurzamer ondernemen samen op de Biobeurs in de Brabanthallen in Den Bosch

Bekijk de website van biokennisweek voor meer informatie. 

Biofach is ’s werelds grootste vakbeurs op het gebied van biologische productie, met een beurs en een congres met veel info over marktontwikkelingen. 

The organic trade meets at the organic exhibition in Nuremberg from 14 - 17 February 2023.

Organic is more than a label or certification: organic stands for quality and conviction – for the responsible use of nature’s resources. BIOFACH in the Exhibition Centre Nuremberg is the place where people share their passionate interest in organic food, get to know each other and exchange views, and this since 1990.

The perfect opportunity for visiting professionals to meet organic producers from the organic market and be inspired by the sector’s latest trends. Enter the world of organic products and taste, too – into organic.

Bekijk de website van biofach voor meer informatie. 

Contact opnemen

Wilt u zich aanmelden voor één van de webinars of heeft u vragen? Neem dan contact op met de organisatoren!