Öko-Feldtage in Duitsland 23 en 24 juni: geef je op voor de groepsreis

Op 23 en 24 juni 2021 worden de Öko-Feldtage georganiseerd, een groot tweedaags evenement in Duitsland met machines en demonstraties, waar honderden leveranciers voor producten en diensten rondom biologische landbouw, op af komen. Het evenement vindt komend jaar voor de derde keer plaats, ditmaal in Villmar (deelstaat Hessen) op de Gladbacher Hof, een proefbedrijf van 190 hectare groot. Interesse? Laat het ons weten. 

Nieuwe kennis

Voor akkerbouwers, melkveehouders en ondernemers in andere sectoren, die al biologisch werken of zich oriënteren op omschakeling of op verduurzaming van hun bedrijf, is het bijwonen van het evenement een uitgelezen mogelijkheid om kennis op te doen. Veel gerenommeerde bedrijven en kennisinstituten, maar ook startups, demonstreren er hun (nieuwste) kennis, machines en technieken op het gebied van onder meer onkruidbestrijding, bodembewerking, gewasbescherming, veevoeding, diergeneesmiddelen, compostering en agro-forestry.

Gezamenlijk bezoek

De Gladbacher Hof ligt op ruim 400 kilometer van de stad Groningen, eigenlijk te ver om voor één dag op en neer te reizen. We willen graag weten of er genoeg belangstelling is om hier met een groep naartoe te gaan. Het idee is om op woensdagochtend 21 juni te vertrekken vanuit Groningen en per bus naar het proefbedrijf te rijden. Na aankomst is er de gelegenheid om een paar uur stands en demo’s bezoeken en ’s avonds gaan we  samen dineren in het hotel waar de overnachting is. De volgende dag wordt het programma voortgezet met  bezoeken aan stands en deelname aan demonstraties en lezingen. ’s Middags wordt de terugreis aanvaard en sluiten we af met een gezamenlijk diner. 

Interesse?

De kosten bedragen naar schatting circa € 250 per persoon (reis, overnachting, diners, entree). Laat vóór 30 december 2020 weten of je geïnteresseerd bent in deelname, via p.brul@telfort.nl. Als er voldoende animo is komen we met een concreet voorstel.